Logistiek en Magazijn handelingen

Het is bekend dat in de logistiek excessief kracht wordt gezet bij tillen, trekken en duwen. Het gevolg hiervan is dat 52% van de werkplaats/ en magazijnmedewerkers rugklachten heeft. Ongeveer een derde van de medewerkers in deze sector noemt daarnaast ook klachten als pijn in de nek, schouders, benen, knieën en voeten. 

Tegenwoordig worden er verschillende hulpmiddelen gebruikt om de fysieke belasting te beperken. Voorbeelden hiervan zijn heftafels en/of kantelaars. Ook de mechanisering en robotisering helpen mee, zoals de transportbanden, sorteermachines en Gantry Robots. De mechanisering en robotisering hebben echter een hoger kostenplaatje dan de meeste hulpmiddelen en daarom staan ze niet meteen bovenaan de lijst. Als we starten met een testsessie bij u op locatie dan beginnen we met een nulmeting. Er wordt dan ook gekeken naar de organisatie van de werkplekken. Wordt er voldoende gerouleerd? Wordt er gewerkt met shifts en hoeveel shifts zijn er?

Zodra de bovengenoemde opties zijn doorgenomen, wordt er een beroep gedaan op de werknemers. Denk bijvoorbeeld aan een cursus voor de juiste manier van tillen en bukken. De ervaring leert echter dat men eenvoudig in oude patronen terugvalt. De juiste houding aannemen en correct tillen en draaien zou men regelmatig moeten bijspijkeren, hierin kunnen we of onze partners ook adviseren. 

Als al deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen dan zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke producten geschikt zijn voor uw sector. 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn