Veiligheid en defensie

Deze sector bestaat uit verschillende soorten werkzaamheden. Veel werkzaamheden zijn fysiek zwaar om uit te voeren. Zo moeten beveiligers en de marechaussee langdurig staan of lopen, dragen militairen een zware uitrusting, moeten ze een transportmiddel beladen met zware voorwerpen en dan zijn er nog de taken van lassers en monteurs die werkzaam zijn bij defensie

Bij sommige werkzaamheden kun je kiezen voor verschillende technologieën of hulpmiddelen om de fysieke belasting te verminderen. Denk daarbij aan tilliften, karren of ergonomisch gereedschap.

Er kan bovendien gekeken worden naar de organisatie. Zijn de leeftijden of fysieke fitheid van de werknemers geschikt voor het type werkzaamheden? Is er voldoende roulatie of pauze? In de meeste gevallen zijn deze maatregelen al toegepast en is er niet veel aan te veranderen blijkt uit onze ervaring. 

Een andere optie is om cursussen over fysieke belasting en tiltechnieken te organiseren. Militairen kiezen echter vaak voor spierkracht en niet voor techniek.  Het zware werk moet vaak snel gebeuren en dan is het een kwestie van niet aan je rug denken en doorzetten.

Als al deze mogelijkheden al zijn toegepast of overwogen dan zou een exoskelet en/of brace een oplossing kunnen bieden. Lees hier meer over welke exoskeletten geschikt zijn voor uw sector.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn