Studie en onderzoek

-


Terug naar overzicht

03-10-2019

Objective and Subjective Effects of a Passive Exoskeleton on Overhead Work

In dit onderzoek worden verschillende fysieke, fysiologische en psychologische parameters van 12 proefpersonen geanalyseerd. Er wordt gekeken naar het verschil tussen het wel en niet dragen van de Paexo Shoulder tijdens bovenhandse werkzaamheden. Het betreft zowel objectieve als subjectieve resultaten.

Uit de objectieve resultaten is gebleken dat de spieractiviteit van de M. Deltoideus met 55% vermindert, het zuurstofverbruik met 33% en de hartslag met 19%. Dit betekent dat de Paexo Shoulder op efficiënte wijze fysieke stress en vermoeidheid reduceert.

Uit de subjectieve resultaten is gebleken dat de Paexo Shoulder geen belemmering geeft in de bewegingsvrijheid van de gebruiker. Tevens heeft het geen positief of negatief effect op de werkprestaties. Over het algemeen beoordelen de onderzoekers de Paexo Shoulder als een veelbelovende oplossing om musculoskeletale aandoeningen in de schouder te reduceren.

 Objective and Subjective Effects of a Passive Exoskeleton on Overhead Work.pdf


Terug naar overzicht


White Paper – The Future of Injury Prevention in Logistics

Het effect van de PAEXO Back is onderzocht met behulp van de AnyBody simulatiesoftware. De gesimuleerde taak bestond uit het meerdere keren optillen van een doos met een gewicht van 10kg. Deze doos werd opgetild vanaf de grond naar de tafel en weer terug naar de grond. De simulatiesoftware berekende de krachten die op de lumbale wervelkolom werden uitgeoefend tijdens het wel en niet dragen van het exoskelet. De resultaten toonden aan dat bij het dragen van de PAEXO Back er een aanzienlijke verlichting van de rug is. De compressiedruk in de lumbale wervelkolom (L4/L5) werd verlaagd van 2900 N zonder exoskelet naar 2293 N met exoskelet.

White Paper
Download hier de White Paper
Whitepaper Pre-Tec OB PAEXO BACK.pdf (1.11MB)
White Paper
Download hier de White Paper
Whitepaper Pre-Tec OB PAEXO BACK.pdf (1.11MB)3D-bewegingsanalyses 

Bij Pre-Tec bieden wij de mogelijkheid om een bewegingsanalyse uit te voeren op uw locatie. Deze analyse geeft inzicht in welke lichaamsdelen een hogere risico vormen op het ontwikkelen van klachten. Deze analyse voeren wij samen uit met Xsens en ScaleFit.


In de video hiernaast ziet u een voorbeeld van een bewegingsanalyse. In het programma van ScaleFit ziet u dat de belasting van een lichaamsdeel wordt uitgedrukt in een kleur: groen-geel-rood. Groen betekent geen risico, geel betekent een matig risico en rood betekent een hoog risico op het ontwikkelen van klachten in dit gebied. De bewegingen worden gemeten zonder en eventueel met exoskelet. Zo kunnen we de impact van het exoskelet nauwkeurig meten.3D-bewegingsanalyse van de rug met en zonder de Paexo Soft Back

Het effect van de Paexo Soft Back is geanalyseerd met behulp van de software van Xsens. Met deze software kunnen we bewegingen/houdingen vastleggen. Dit geeft ons de mogelijkheid om het verschil in beweging/houding te analyseren met en zonder gebruik van een exoskelet of brace.
In de afbeelding hiernaast zie je hoe deze bewegingen/houdingen worden vastgelegd. Dit onderzoek heeft zich gericht op het verschil in bewegingsgraden van de rug met en zonder brace. De resultaten tonen aan dat de brace vooral helpt bij het aanhouden van een juiste til- en bukhouding tijdens verschillende handelingen. In de afbeelding hieronder is een opname te zien van een persoon die een stoel oppakt. Links zonder brace en rechts met brace. Hier is duidelijk te zien dat de persoon meer door zijn knieën zakt met brace dan zonder
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn